Logo Universiteit Utrecht

Nationaal Platform voor de Talen

Nieuws

Avondcursus van de Vereniging der Germanisten aan de Nederlandse Universiteiten

Voor alle belangstellenden organiseert de Vereniging van Germanisten aan de Nederlandse Universiteiten (VGNU) binnenkort een avondcursus. De cursus heet ‘Ankunft als Motiv in der Deutschsprachigen Literatur’ en gaat over de aankomst als een belangrijk thema in de Duitse literatuur, bijvoorbeeld in de roman ‘Das Schloß’ van Kafka. Een interessante cursus voor iedereen met belangstelling voor (Duitstalige) literatuur.

Wat houdt de avondcursus in?
De cursus bestaat uit 11 lezingen die allemaal plaatsvinden op woensdagen van 19.15 tot 20.45 uur. De eerste lezing wordt georganiseerd op 6 februari 2019. Alle lezingen worden gegeven in het Duits door medewerkers van verschillende Nederlandse en buitenlandse universiteiten. Het is zowel mogelijk om alle lezingen bij te wonen als om naar één of enkele lezingen te gaan.

Praktische informatie
De lezingen worden gegeven op de Universiteit Utrecht, op het adres Drift 25 (ruimte 005). Deelname kost € 6,00 per avond of € 60,00 voor de gehele cursus van 11 lezingen. Studenten kunnen onder vermelding van hun studentnummer gratis deelnemen.

Zie de brochure en het programmaboekje voor meer informatie. In de brochure wordt ook uitgelegd hoe je je kunt aanmelden voor de cursus.


terug