Logo Universiteit Utrecht

Nationaal Platform voor de Talen

Nieuws

Vijfde landelijke Dag van de Franse taal op 8 november 2018

Alweer vijf jaar wordt op honderden scholen in Nederland op de tweede donderdag van november de Dag van de Franse taal georganiseerd. Dat is dit jaar dus op 8 november. Op deze dag besteden de deelnemende scholen extra aandacht aan de Franse taal en cultuur, onder andere door themalessen en workshops te verzorgen.

Het doel van de Dag van de Franse taal

Deze feestelijke dag is een initiatief van Table ronde pour le français. Het doel van de dag is om middelbare-schoolleerlingen te stimuleren om Frans als examenvak te kiezen, juist door hen op een leuke manier te laten kennismaken met de Franse taal en cultuur. Daarvoor is ook extra lesmateriaal beschikbaar gesteld via de website van Table ronde pour le français

Aanmelden

Alle vaksecties Frans kunnen zich via de website aanmelden om deel te nemen aan de Dag van de Franse taal. Iedere vaksectie Frans krijgt na aanmelding automatisch toegang tot alle (digitale) projectmateriaal voor deze dag.


terug