Logo Universiteit Utrecht

Nationaal Platform voor de Talen

Nieuws

Paneldiscussie over de toekomst van de talenstudies op het DRONGO talenfestival

Als Nationaal Platform voor de Talen hebben wij de opdracht om een Deltaplan te schrijven voor de universitaire talenopleidingen.  Om onze ideeën over de actuele situatie en de toekomst van de talenstudies aan te scherpen, zijn we heel benieuwd naar de visie van betrokkenen. Daarom nodigen wij u uit om uw ideeën op vrijdag 9 november kenbaar te maken tijdens een paneldiscussie over de toekomst van de talenstudies op het DRONGO talenfestival.

Wat houdt de paneldiscussie in?

Het Platform organiseert tijdens het DRONGO talenfestival op vrijdag 9 november een interactieve paneldiscussie. De panelleden zijn Marc van Oostendorp (hoogleraar Nederlands), Jos Brink (voorzitter van de Vereniging van Lerarenopleiders Frans) en Monica Sienders (VO-docente en vakdidactica Engels). Zij zullen onder leiding van prof. dr. Mike Hannay (voorzitter van het Platform) met elkaar in gesprek gaan over de oorzaken van de teruglopende belangstelling voor de talenstudies en mogelijke oplossingen voor dit probleem. Het belooft een levendige discussie te worden, waarbij input vanuit het publiek van harte aangemoedigd wordt. We zijn namelijk heel benieuwd naar uw ideeën over wat er nodig is om de talenstudies aantrekkelijker te maken voor toekomstige studenten.

Praktische informatie

De paneldiscussie op het DRONGO talenfestival zal plaatsvinden op vrijdag 9 november van 12.00 tot 12.45 uur. De locatie is de blauwe zaal in het Elinor Ostromgebouw van de Radboud Universiteit (Heyendaalseweg 141, 6525 AJ Nijmegen). Er zijn 50 plekken beschikbaar voor iedereen die een toegangsticket voor vrijdag heeft voor het festival. Tickets zijn te bestellen via de website van het DRONGO talenfestival. Op de website is ook het programma voor zowel vrijdag 9 als zaterdag 10 november te vinden.


terug