Logo Universiteit Utrecht

Nationaal Platform voor de Talen

Nieuws

Oproep: mvt-docenten gezocht voor pilot PWS-Wereld

In het kader van het Meesterschapsteam Moderne Vreemde Talen heeft een team van vier masterstudenten educatie, twee studentassistenten en twee docenten (van de Universiteit Utrecht en de Rijksuniversiteit Groningen), de website PWS-Wereld ontwikkeld. Deze site, die scholieren moet  enthousiasmeren om een profielwerkstuk Frans, Duits, Engels of Spaans te schrijven, wordt binnenkort gelanceerd.

Door de vormgeving van de site hebben leerlingen het gevoel dat ze een wereldreis maken en per land/regio kunnen inzoomen op verschillende relevante onderwerpen. De leerlingen kunnen per aangeboden thema (geschiedenis, politiek, economie, film/muziek en kunst/literatuur) een onderwerp uitkiezen en dit zelfstandig verkennen aan de hand van bronnen, filmpjes en onderzoeksvragen. Bovendien kunnen ze toolkits raadplegen waarin de structuur, en vorm- en inhoudsvereisten van de aangeboden profielwerkstukonderwerpen wordt uitgelegd.

De makers van de website nodigen docenten van middelbare scholen graag uit om de site te laten testen door hun leerlingen. Wanneer docenten zich aanmelden voor deze pilot, ontvangen ze instructies om hun leerlingen toegang te bieden tot de website en hun bevindingen met het ontwikkelteam te delen. Deze pilot loopt tot 30 januari 2020.

Interesse? Geef u op door een mail te sturen naar: pwswereld.pilot@gmail.com.


terug