Logo Universiteit Utrecht

Nationaal Platform voor de Talen

Testimonials

Lisette Atsma

“Ik heb als ICT’er nog altijd profijt van wat ik heb geleerd in mijn studie”

Al op jonge leeftijd was Lisette Atsma gefascineerd door anime en de Aziatische culturen en geschiedenis. Niet gek dus dat ze Korean Studies ging studeren aan de Universiteit Leiden. Een keuze waar ze nooit een moment spijt van heeft gehad! Inmiddels werkt Lisette met veel plezier als Front End Developer. En bij die ICT-baan komt haar studie nog steeds van pas!

Afwisselende studie

Een studie Koreaans, dat hoor je niet vaak! Lisette maakte inderdaad deel uit van een klein klasje met niet meer dan 11 medestudenten, ook al is de studie inmiddels wel iets populairder geworden. Wat Lisette het leukst vond aan haar studie, is de veelzijdigheid. “Het was een mix van onder andere taal, geschiedenis, politiek en hedendaagse en klassieke cultuur. Heel leuk! Ik zou niets kunnen opnoemen wat me niet beviel.”

ICT-traineeship

Tijdens haar studie had Lisette nog geen idee wat voor werk ze wilde gaan doen. Maar na haar studie vond ze dé baan waarin ze haar geleerde vaardigheden én haar interesse voor computers kwijt kon. Door vrienden werd haar een traineeship in de ICT getipt. Hierbij werd ze middels een opleidingstraject van twee maanden bij Sogeti opgeleid tot softwaretester. Sindsdien is ze in die functie gedetacheerd geweest bij verschillende opdrachtgevers. Inmiddels is Lisette Front End Developer en bouwt ze websites voor opdrachtgevers als Centraal Beheer.

Nog steeds profijt van taalstudie

Lisette laat als geen ander zien dat je met een taalstudie ook in een heel ander beroep terecht kunt komen dan je misschien verwacht. Toch komt haar studie nog altijd goed van pas in haar werk. “Ik heb dankzij mijn studie een onderzoekende houding en zal altijd doorvragen. Ook heb ik tijdens mijn studie geleerd om snel tot de kern van een tekst te komen. En in mijn werk wordt daarnaast een groot beroep gedaan op mijn kennis van schrijven en oog voor detail. Die vaardigheden heb ik aan mijn taalstudie te danken. Ik doe er zelfs weleens mensen versteld mee staan.”


terug