Logo Universiteit Utrecht

Nationaal Platform voor de Talen

Testimonials

Simone Fenna Walst

“Ik werk als docente Spaans met mijn passie én draag bij aan de maatschappij”

¡Hola! Al snel was het vooral de Spaanse taal die Simone Fenna Walst aansprak tijdens haar eerste opleiding Europese Studies aan de UvA. Het bleek dan ook een uitstekende beslissing om haar hart te volgen door daarna de studie Romaanse Talen en Culturen te gaan doen. Als docente Spaans werkt Simone Fenna elke dag met haar passie én levert ze een bijdrage aan de maatschappij.

Voorliefde voor taal- en cultuurstudies

Al tijdens haar opleiding Europese Studies merkte Simone Fenna dat haar hart voornamelijk lag bij de taal- en cultuurstudies. De studie Romaanse Talen en Culturen aan de Radboud Universiteit was precies wat ze zocht. De studie was in het Spaans, er werden vakken gegeven over de Spaanse taal, maar ook over het Spaanse taalgebied en zijn literatuur, maatschappij, cultuur en geschiedenis. Daarbij werd alles bekeken vanuit de grote context van de andere Romaanse Talen en Culturen en hun taalgebieden. “Alle vakken vond ik razend interessant”, benadrukt Simone Fenna.

Voor de klas

Voor Simone Fenna – als dochter van twee leraren – kwam het idee om docent te worden niet uit de lucht vallen. Na drie jaar vindt ze het nog steeds geweldig om voor de klas te staan. “Ik blijf werken in mijn vakgebied en kan tegelijkertijd bijdragen aan de maatschappij. De beheersing van een vreemde taal en kennis van andere culturen helpt namelijk om bruggen te slaan tussen culturen. Ik vind het mooi dat ik als taaldocente leerlingen kan helpen zich een weg te banen in de geglobaliseerde wereld.”

Volg je hart

Simone Fenna kijkt met plezier terug op haar studie. “Een taalstudie is niet alleen taalverwerving. Bij taalstudies bestudeer en analyseer je in een bepaalde taal de geschiedenis, taalkunde, filosofie, cultuur, literatuur en maatschappij van dat taalgebied. Na een taal- en cultuurstudie ben je breed inzetbaar door je kennis en kritisch denkvermogen.” Wat Simone Fenna tegen studiekiezers wil zeggen? “Doe een studie waar je gelukkig van wordt. Als je een studie boeiend vindt en ervoor gaat, kun je het beste uit jezelf halen. Zo kom je goed beslagen ten ijs, in welk werkveld dan ook.”


terug