Logo Universiteit Utrecht

Nationaal Platform voor de Talen

Testimonials

Romy van den Nieuwenhof

“Als marketeer bij een uitgeverij ben ik nog dagelijks met boeken bezig.”

Een studie maken van je passie voor boeken? Dat kan! Je werk maken daarvan? Dat ook dat zeker mogelijk is, bewijst Romy van den Nieuwenhof. Zij studeerde Nederlandse Taal & Cultuur (met een  master in Literatuurwetenschap) en werkt op dit moment als Hoofd Marketing & Sales bij Uitgeverij Prometheus. “Dankzij mijn studie heb ik veel kennis van boeken én van taal en argumenteren. Daar heb ik elke dag profijt van.”

Passie voor boeken
Het was Romy’s grote passie voor boeken die haar deed kiezen voor de studie Nederlands. “Ik vond het mooi om op een andere manier te leren kijken naar boeken. Niet iedereen om me heen had een beeld van wat een taalstudie als Nederlands inhoudt. ‘Word je daar dan rapper mee?’, kreeg ik zelfs ooit te horen. Maar ik heb de tijd van mijn leven gehad tijdens mijn studie. Ik deed alleen maar dingen die ik leuk vind”, vertelt Romy enthousiast.

Veel mogelijkheden
Voorafgaand aan de studie wist Romy nog niet precies wat ze wilde worden, maar tijdens haar studie ontdekte ze meer en meer waar haar passies lagen. Zelf vindt ze het positief dat een taalstudie veel mogelijkheden biedt. “Je wordt daardoor gedwongen om zelf na te denken over je pad. Dat is juist waardevol en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Als ik kijk naar mijn studiegenoten, dan zijn zij ook heel verschillende dingen gaan doen. Het is mooi om te zien hoeveel kanten je met de studie op kunt.”

Hoofd Marketing & Sales
Inmiddels werkt Romy alweer een aantal jaar met plezier bij Uitgeverij Prometheus. Ze zorgt er in haar functie voor dat het boekenfonds van Prometheus goed wordt vertegenwoordigd. “Tijdens mijn studie heb ik gek genoeg nooit gestreefd naar een carrière in het boekenvak. Toch ben ik via journalistiek en PR de uitgeverijwereld ingerold en daar ben ik nog altijd blij mee.” Wat Romy studiekiezers wil meegeven? “Als je enthousiast bent over taal en/of boeken, volg dan zeker een taalopleiding! Uiteindelijk zal je je weg wel vinden op de arbeidsmarkt. Zoek iets waar jij blij van wordt. Dan komt het vanzelf wel goed.”


terug